Fără categorie

Ieșim la un suc natural, presat la rece, raw?

Probabil că ai auzit destul de multe discuții despre sucul presat la rece, pasteurizat, nepasteurizat, raw și tot felul de termeni. La fel ca mulți alții, te întrebi și tu ce îl face atât de special. Această tendință în materie de băuturi există de ceva vreme, iar aceste sticle cu suc par să fie peste tot, de la cafenele la magazinele alimentare. Dar ce este, de fapt, sucul presat la rece și, mai ales, este chiar atât de sănătos pe cât spun unii?

Presat la rece. Ce înseamnă? 

Presarea la rece reprezintă o metodă de procesare prin care sucul este extras din fructe și legume. Această tehnică implică utilizarea unei prese hidraulice care aplică o presiune considerabilă pentru a extrage cantitatea maximă de suc, vitamine, minerale și enzime din fructele și legumele crude preferate, rezultând un suc presat la rece. Acest proces este diferit de metoda obișnuită de obținere a sucului folosind storcătoare centrifugale, cum ar fi mixerele sau storcătoarele cu mestecare.

De obicei, storcătoarele de fructe folosesc lame rotative pentru a zdrobi fructele și legumele și a le transforma în suc. Cu toate acestea, această metodă generează căldură din cauza frecării lamelelor în mișcare. Căldura produsă poate distruge unele dintre ingrediente și poate reduce beneficiile nutriționale ale sucului rezultat.

În schimb, sucurile presate la rece sunt produse fără generare semnificativă de căldură. Procesul de presare la presiune înaltă păstrează mai multe substanțe nutritive din fructe și legume în comparație cu metodele tradiționale de extragere a sucului. Acest lucru se traduce într-un suc mai sănătos și mai bogat în substanțe nutritive pentru a completa o cură de detoxifiere.

Procesul de presare la rece necesită o muncă mai intensă, însă rezultatul este un suc de cea mai bună calitate. Poți să-ți imaginezi o enormă presă care presează fiecare fruct individual, înlocuind conceptul de lamă rotativă care taie și zdrobește mii de bucăți de fructe în același timp.

Da, sunt și beneficii. 

Dar un lucru important, înainte de toate, ne-am gândit că ar fi amuzant să ne cunoaștem mai bine și să încerci aromele noastre de sucuri. https://gustfresh.ro/product-category/la-bucata/

Presarea la rece păstrează toți acei nutrienți esențiali – vitamine, enzime, minerale și antioxidanți – mai bine decât metodele tradiționale de extragere a sucului. Fără a fi expus căldurii, sucul este mai bogat și mai hrănitor, fiind un adevărat stimulent pentru energie și imunitate.

Un alt beneficiu al sucului presat la rece este că toate ingredientele sunt 100% naturale și organice. Nu există adaos de zahăr sau conservanți, deoarece fructele trec direct din fruct în sticlă. Mai multe beneficii pentru sănătate se regăsesc în fiecare sticlă, deoarece niciuna dintre vitamine și minerale nu se pierde în timpul procesului.

Cu toate acestea, din cauza absenței conservanților, sucul presat la rece are un termen de valabilitate mult mai scurt decât alte sucuri procesate. Deși acest lucru înseamnă că va trebui să vă bucurați de sucul dvs. gustos presat la rece la scurt timp după ce l-ați stors, are avantajul suplimentar de a vă asigura întotdeauna că sucul presat la rece este cât se poate de proaspăt. 

Te gândești dacă acest suc duce la creșterea în greutate?

Fructele sunt surse naturale de zaharuri, dar este important să fim conștienți de cantitatea consumată. De exemplu, un măr obișnuit poate conține aproximativ 12.7 grame de zahăr. În contrast, un singur pahar de Cola poate furniza până la 44 de grame de zahăr – echivalentul a aproape 11 lingurițe de zahăr. Această comparație ne arată cât de ușor poate să se adauge zahăr în dieta noastră fără să ne dăm seama, subliniind importanța monitorizării consumului de zahăr.

Unul dintre motivele pentru care sucul de fructe 100% poate contribui la creșterea în greutate este consumul de calorii lichide. Studiile arată că acestea pot duce la o creștere mai mare în greutate în comparație cu consumul de calorii solide. Sucul conține puține sau deloc fibre în comparație cu fructele întregi, ceea ce poate duce la o senzație scăzută de sațietate, făcându-ne să consumăm mai multe calorii decât am face în mod normal.

Cu cât sucurile sunt mai puțin procesate, cu atât mai multe nutrienți se păstrează în compoziția lor. De la selectarea furnizorilor și sortarea manuală a fructelor, până la presarea la rece și pasteurizarea scurtă, fiecare etapă este crucială pentru menținerea calității și a nutrienților sucului.

Pentru a obține un suc 100% natural și sănătos, fructele trec prin mai multe etape de procesare, iar condițiile de fabricație sunt riguros monitorizate pentru a asigura calitatea premium a produsului final. Consumul moderat și alegerea sucurilor fără adaosuri de zahăr sunt recomandate pentru a menține un stil de viață sănătos.

Un lucru și mai important: nu trebuie să fii în livadă, poți să fii și acasă, la birou sau antrenament dacă vrei să alegi unul dintre abonamentele noastre https://gustfresh.ro/product-category/la-bucata/

Nepasteurizat (RAW). Ce înseamnă?

Poate că nu spunem ceva nou, dar sucurile raw de la Gust îți aduc majoritatea beneficiilor pe care le găsești în fructele și legumele proaspete deoarece sunt nepasteurizate. Asta înseamnă că fructele și legumele proaspete sunt presate la rece și nu sunt expuse căldurii în niciun moment al procesului. Procesul de pascalizare la rece (HPP) folosit pentru sucurile noastre adaugă o dimensiune suplimentară calității acestora. Alimentele sunt conservate și sterilizate fără a fi expuse la căldură, datorită presiunilor ridicate care inactivează bacteriile și virusurile. Astfel, sucurile rămân bogate în vitamine esențiale, menținându-și prospețimea și gustul autentic. 

Pasteurizarea este un proces menit să extindă termenul de valabilitate al alimentelor. În acest proces, alimentele sunt încălzite la aproximativ 100°C, ceea ce duce la inactivarea multor microorganisme. Cu toate acestea, acest tratament termic poate determina și pierderea unor vitamine și nutrienți esențiali. 

Atunci când comparăm concentrația de vitamine din produsele pasteurizate și cele pascalizate la rece, observăm că alimentele supuse procesului HPP păstrează mai multă vitamina A (+23%), vitamina E (+24%), vitamina B3 (+28%), vitamina C (+45%) și fier (+14%). De asemenea, este important de menționat că vitamina B1 se găsește exclusiv în produsele pascalizate, fiind total dezactivată în cele pasteurizate.

Deci, un aspect crucial pe care trebuie să-l luăm în considerare atunci când alegem un suc de fructe și legume este modul în care acesta a fost obținut. Este vorba despre procesele prin care a trecut pentru a ajunge de la fruct la produsul finit. În afară de cerința esențială ca sucul să fie presat la rece și nu din concentrat, există două procedee principale despre care trebuie să fim conștienți: pasteurizarea și HPP (sau pascalizarea la rece).

Ce trebuie să mai știm este faptul că prețul unui suc nepasteurizat este adesea mai mare decât cel al unui suc pasteurizat. În primul rând, procesul de producție al sucurilor nepasteurizate, în special al celor presate la rece, implică tehnici mai laborioase și mai puțin eficiente din punct de vedere al timpului și al resurselor. De asemenea, calitatea superioară a sucurilor nepasteurizate, care păstrează o cantitate mai mare de vitamine, enzime și nutrienți esențiali, contribuie la creșterea prețului. Mai mult, producția sucurilor nepasteurizate poate necesita utilizarea de ingrediente de calitate superioară și mai puțin procesate, ceea ce poate fi mai costisitor. Astfel, deși prețul poate fi mai mare, mulți consumatori consideră că beneficiile pentru sănătate și calitatea superioară a sucului nepasteurizat justifică această investiție.

Acum, că ai aflat despre sucul presat la rece și nepasteurizat poți decide singur dacă vrei să ieșim la acest gen de suc. Dacă nu, ai și posibilitatea să îți iei un pachet de sucuri. https://gustfresh.ro/product-category/pachete/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *